event image

Den Evige Ild

18 mar 19:30
Lyt

Den Evige Ild

Den historiske musical Den Evige Ild på Bellevue Teatret var en kæmpe succes for begejstrede anmeldere og publikum, som elskede forestillingens saft og kraft med indædte magtkampe og forbudt kærlighed imellem smukke, seje kvinder og mænd. Store følelser, stærke sange og intenst drama fra allerførste taktslag!

Nu spiller succesen Den Evige Ild igen som justeret turnéversion med Morten Hemmingsen fra Badehotellet i hovedrollen og som gennemgående fortæller sammen med et hold af 10 af landets stærkeste skuespillere, sangere og musikere. Musicalstjernen Pernille Petersson (Atlantis, Jordens Søjler m.fl.), Reumert-nominerede Kaspar Dalsgaard og den erfarne Søren Bech-Madsen er blandt de syngende hovedkræfter i opsætningen. Flere af de medvirkende stod på scenen til urpremieren, hvor Den Evige Ild høstede anmeldelser fra allerøverste hylde.

Den Evige Ild er en del af Ken Folletts populære Kingsbridge-trilogi med Jordens Søjler, Den Uendelige Verden og Den Evige Ild. Alle tre har ligget på bestsellerlister både i Danmark og over hele verden. I Den Evige Ild er plottet henlagt til Dronning Elizabeths 1’s England og dronningens strid om magten med Maria Stuart kulminerede med Maria Stuarts henrettelse. Et historisk øjeblik der forvandlede historien – og her er omsat til musical i stærkeste opstilling.

Musicaltrioen Høg · Aagaard · Svanekier var de første i verden til at bearbejde Ken Folletts Kingsbridge til teater. I 2016 spillede deres dramatisering af Jordens Søjler for 73.000 på Østre Gasværk Teater. I 2019 og 2020 spillede Den Evige Ild på Bellevue Teatret til fantastiske anmeldelser. Høg · Aagaard · Svanekier stod også bag succeserne Skammerens Datter og Von Scholten.


En episk fortælling, fremragende sange og en masse power-kvinder – Den Evige Ild har det hele
 – Musicalcocktail

MUSICALSEJR! … Imponerende dansk produceret musical … En perlerække af fantastiske kvinder, der får lov at brillere i sang efter sang
 – Berlingske

EN KLASSIKER ER FØDT! … Den Evige Ild har alt, hvad en historisk musical skal rumme … Storslåede scener med højspændt dramatik, stærke karakterer … Musikken er fortrinlig
 – Iscene

BLÆNDENDE SMUK … Sangene vidunderlige … Meget smuk, velspillet og ganske rørende … Forfører publikum
♥️♥️♥️♥️♥️ – Politiken

MUSIKTEATER NÅR DET ER BEDST … formår at gøre den store verdenshistorie menneskelig og nærværende … en musical, som rent faktisk vil sit publikum noget
 – Kr. Dagblad

STORSLÅET VERDENSKLASSE … Jeg blæses fuldstændig bagover … Skynd dig til Klampenborg før det er for sent!
 – Scenekanten

MUSIKKEN SEJRER STORT I SÆRDELES VELLYKKET DANSK MUSICAL MED INTERNATIONALT POTENTIALE … Jordens Søjler lykkedes flot, og det er endnu bedre denne gang … Det lyder ganske enkelt storslået
 – Mortenbuckhoj.dk

MUSICAL AF INTERNATIONALT FORMAT … Denne musical bør storsælge – også i udlandet
– Børsen

DEN EVIGE ILD ER BÅDE SMUK OG VELSPILLET
– Helsingør Dagblad

 – Ungt Teaterblod  – WRDSMTH  – POV International
 – KOP Kultur  – Voksenlivsstil.dk  – XQ28
 – Sceneblog  – Frederiksborg Amts Avis  – CPH Culture
 – Villabyerne  – Kulturkupeen

Romanforlæg: Ken Follett
Medvirkende: Morten Hemmingsen, Kasper Dalsgaard, Pernille Petersson, Marie Louise Hansen, Søren Bech-Madsen m.fl.
Orkester: 2 violinister
Instruktion: Mads M. Nielsen
Dramatisering & Musik: Lasse Aagaard
Dramatisering & Tekst: Thomas Høg & Sune Svanekier
Musikalsk arrangement: Niels Bye Nielsen
Scenografi: Benjamin la Cour
Kostumedesign: Astrid Lynge Ottosen & Karin Ørum
Lysdesign: Mikael Sylvest
Foto: Emilia Therese, Robin Skjoldborg, Dennis Westerberg
Video: Casper Joel/Monitorfilm
Forlag: Nordiska ApS
Produceret af Bellevue Teatret

Du kommer hurtigt og nemt til Ishøj med S-Tog, eller benyt en af de mange gratis parkeringspladser. Arrangementet afvikles under overholdelse af alle gældende Covid-19 restriktioner, og er med siddepladser.

Ønsker du at spise middag inden arrangementet, kan du få 50% rabat på alle retter i Cafe A (gælder ikke drikkevarer), mod forevisning af din billet til koncerten. Gør venligst opmærksom på dette ved ordreafgivelse i restauranten.
Kulturium Cafe har et bredt udvalg af drikkevarer, blandt andet øl fra bryggeriet Skands, samt et udvalg af drinks.

Kørestolspladser sælges via vores café på tlf: 4354 5511.

DEN EVIGE ILD – HANDLINGSREFERAT

1500-tallet, England. Storpolitisk magtkamp mellem protestanter og katolikker anført af de to dronninger, Elizabeth og Mary Stuart.

Efter et katolsk rædselsregime lover den nyslåede, protestantiske dronning Elizabeth tolerance og trosfrihed for det engelske folk. Men modstanden er stor. Den katolske adel ønsker Elizabeths kusine, Mary Stuart, på tronen. Protestanten Ned Willard arbejder som spion for Elizabeth og må ustandselig afværge kup og attentatforsøg.

Mary Stuart er opvokset i Frankrig og lægger planer om at returnere til de britiske øer, hvor hun vil indtage sin retmæssige plads som dronning af Skotland. Det vil gøre truslen imod Elizabeth endnu større.

Ned får knust sit hjerte, da hans ungdomskæreste, den katolske Margery, efter sine forældres ønske bryder med ham. På rejse i Europa møder Ned den franske protestant, Sylvie. De to fatter sympati for hinanden og deres skæbnefællesskab. Sammen overlever de massakren på Bartholomæusnatten, hvor de katolske myndigheder slagtede 5.000 protestanter. Ned og Sylvie tager efterfølgende til England og gifter sig.

Hjemme venter nye udfordringer for Ned: Mary Stuart er flygtet fra Skotland til England for at bede Elizabeth om hjælp til at genvinde sin trone. Men med Mary Stuart så tæt på er truslen imod Elizabeth desto større, og hun beordrer Mary Stuart fængslet.

Samtidig har Margery en personlig overraskelse til Ned.

Situationen tilspidses, da Mary Stuart fra sit fangenskab konspirerer imod Elizabeth. Ned må indse, at det bliver stadig sværere at bekæmpe intolerance med tolerance.

Hvor går grænsen? Hvor langt kan man gå i kampen mod det onde uden selv at handle ondt? Kvinderne i Neds liv konfronterer ham med spørgsmål, som han i sidste ende må finde svarene på. Men hvor mange må lade livet, før han når så langt?


BARTHOLOMÆUSNATTEN
Bartholomæusnatten betegner en massakre på huguenotter (protestanter) i Paris natten til 24. august 1572. Massakren fandt sted få dage efter brylluppet mellem katolikken Margot af Valois og huguenotten Henri af Navarre.

Nogle historikere mener, at brudens mor, Caterina de’ Medici, stod bag massakren. Andre mener, at det var den magtfulde kardinal de Guise. Men formentlig har en højtstående person ved hoffet overtalt kongen til at myrde de protestantiske ledere, der var i Paris i anledning af brylluppet. Komplottet greb om sig, idet den katolske befolkning efterfølgende gik amok og angreb de forsvarsløse huguenotter. Massakren kostede over 3.000 livet i Paris – og sidenhen op imod 20.000 i provinsen.