event image

Lena Anderssen (duo) (50/50 koncert)

05 Feb 19:30
Lyt

Lena Anderssen er blevet kaldt skræmmende ærlig og en dybfølt, poetisk melankoliker. Der er ingen tvivl om, at hun skriver sange fra de inderste sider af sig selv. Lena er historiefortæller, og den nødvendighed og tyngde, der gennemsyrer hendes tekster, komplimenteres på smukkeste vis i let tilgængelige melodier og lækre, håndspillede indie-pop produktioner. Resultatet er sange, der har fundet vej til hjerterne hos fans over hele verden, og til amerikanske serier som Scrubs, Fecility og Nikita.


Et ubeskrevet blad kan man ikke kalde færøsk / canadiske Lena Anderssen i dansk sammenhæng. Pladen ”Letters From The Faroes” fik særdeles flotte anmeldelser – også internationalt. I Danmark blev den kåret som ”Ugens Album” på P4, og på Færøerne, hvor Lena har boet de seneste år, løb den med prisen for ”Årets Album”.

Opfølgeren ”Eagle In the Sky” og har ligeledes fået en flot modtagelse i både Danmark og på Færøerne. Lena Anderssen vandt ialt fire Faroese Music Awards, bla. “Årets Album”, og pladen nåede en 3. plads på iTunes Album Chart i Danmark. Tre af sangene “Eagle In The Sky”, “Good Girls” og “On the Bright Side” har været i massiv rotation på DR P4, ligesom pladen har fået nogle flotte ord med på vejen af anmelderne. Endelig har Just Plain Folk Awards i USA nomineret Lena i 10 kategorier i 2017.

På det seneste album har sangerinden og sangskriveren taget en, af og til pinefuld, rejse tilbage til sin barndom og ofte kaotiske opvækst i Canada. En opvækst, der var mærket af en far, der var alkoholiker, og en mor der måtte arbejde nattevagter som sygeplejerske for at få tingene til at hænge sammen. Om sin canadiske opvækst siger Lena, at selv om mørkets afkroge er virkelige nok, så er håbet den centrale drivkraft i fortællingen på ”Eagle In The Sky”.

”Det sidste, jeg ville, var at lave et mørkt, deprimerende album. Mange af mine oplevelser har en smag af mørkets afkroge, men jeg ønsker at min musik skal være lysende og omfavnende. Mennesket har brug for håb, og det vil jeg også gerne bidrage med gennem min sange.”

Lena ønskede at Eagle In The Sky skulle lyde mere af Nordamerika end de forrige plader. Derfor var det vigtigt for hende at komme til Canada og skrive albummet færdigt og lave de første indspilninger der. Hun rejste til Vancouver med producer Niclas Johannesen og påbegyndte albummet, som siden blev færdigindspillet på Færøerne i flere faser og med over 50 medvirkende musikere.

Med både symfoniorkester og børnekor er det ubetinget Lenas mest ambitiøse album til dato. Oven i en hel række nordiske musikere deltager også amerikanske Matt Chamberlain (Tori Amos, Fiona Apple, John Mayer, Elton John) på trommer.

Den musikalske vision med ”Eagle In The Sky” var fra begyndelsen at lave et album, hvor al musikken er spillet af levende mennesker fra start til slut.