event image

Marie Frank Trio

31 mar 20:00

Marie Frank besøger Kulturium Musikteater med et nyt dansksproget album


I 2019 markerede Marie Frank 20-året for debutalbummet Ancient Pleasures der med kæmpehits som Symptom of My Time og Under The Water fra den ene dag til den anden gjorde Marie Frank til fast inventar på koncertscener og radiokanaler over hele landet, og vandt hende mange priser og en sikker plads i danskernes hjerter. 


Hendes sange og karakteristiske stemme ramte tidens ånd rent, og blev en del af soundtracket for en generation. Live præsenterer Marie Frank det bedste af de mange højdepunkter fra hendes fornemme bagkatalog og fra de seneste udgivelser på dansk. Sangenes historier og temaer taler for sig selv, men fortæller ikke om bagvejene og omvejene, der førte til dem. 


Mellem numrene tager Marie publikum med ad sjove, tankevækkende og oplevelsesrige veje og beretter om en musikalsk karriere, der har bevæget hende fra at være omrejsende gademusiker til at være prisbelønnet sangstjerne.


Maries koncerter er båret af nærvær, nerve og autenticitet. Den ligefremme ægthed udspringer af et liv, hvor kærligheden til musikken viser vejen. Her er der ingen lette genveje, men derimod livgivende omveje. I stemningsmættet medrivende musikalitet og begavet beretning tager Marie Frank publikum med ad disse veje, hvor sangene synges for at historierne kan leve.


20 år: 1999 - 2019


Marie Frank debuterede i 1999 med albummet Ancient Pleasures, som tog både publikum og medier med storm. Den charmerende og karakteristiske sangerinde og sangskriver leverede stærke sange og hits som Symptom Of My Time?, Save A Little Love og Heart Of Saturday Night. Da musikåret 99 blev gjort op ved Danish Music Awards, modtog Marie Frank priserne som Årets Danske Sangerinde og Årets Nye Danske Navn og for at have begået Årets Danske Popudgivelse. Via sit samarbejde med house-duo'en Brother Brown, markerede Marie sig også? på det internationale megahit Under The Water. Nok var hun ny for den store offentlighed, men hun havde spillet på gaderne i ind- og udland i årevis og havde ad den vej høstet massevis af den slags erfaring der både sætter sig i sangene og i sikkerheden som performer.


I 2001 kom det andet album Vermilion, der med nye træfsikre sange som Worth It, Hit You Where It Hurts og Big Love, blev en af de mest roste plader det år. Der var igen en Danish Music Award til Marie Frank (som Årets Danske Sangerinde) og der blev spillet massevis af koncerter i årene efter. Som et mellemspil udsendte Marie Frank i 2003 Ep en Swimmingly der bl.a. rummede single hittet Whoops Wrong Daisy og som blev døråbner til de europæiske såvel som amerikanske scener, hvor Marie Frank turnerede flittigt.


I 2005 var Marie Frank klar med sit tredje album Where The Wind Turns The Skin To Leather, der efter fem års pladepause blev fulgt op af Pop Your Wheeze (2010), der af Information blev kaldt hendes bedste til dato.


I 2015 udkom Marie Franks anmelderroste 6. album Kontinua, der er hendes første med danske tekster. Sangene kredser på poetisk vis om sammenhæng og brud, og om at forsøge at forblive hinandens medmennesker i stedet for langsomt at udvikle sig til hinandens modmennesker.