event image

Selvtægt - en nordic noir krimikomedie

14 Nov 19:30

Selvtægt er en flot anmeldt nordic noir krimikomedie om at være menneske i en verden, der brænder. Säpoagent Mo er taget til den lille flække Ljungby for at efterforske en af de mange asylbrande der hærger landet. Men ingen af byens borgere ved noget, har set eller hørt noget. Det eneste vidne er en HUND. Samtidig mødes en muslimsk pige med tørklæde og en neonazist på en internetcafé og finder ud af at de spiller på samme Counter-Strike hold! Og hvad fuck gør man så? Og en alkoholiseret arbejdsløs kvinde maler billeder af asylbranden til byens morskab, men en dag bliver hun kontaktet af en gallerist fra Berlin, som mener det er kunst.
For at komme dybere ned i sagen må Mo tage yderst utraditionelle metoder i brug. Men hvordan skal Marit, byens kommunalpolitiske blæksprutte, socialrådgiver og kognitive terapeut holde styr på det hele? SELVTÆGT er en sort komedie, der låner fra film, tv-serier og Tarantino.
En fortælling om at tage loven i egen hånd. Forestillingen er blevet til efter grundig research i vores broderlands idylliske Småland og komedien opstod i mødet med de absurde kontraster vi oplevede. Forestillingen taler ikke kun til folk tv. for midten, men åbner op for hele paletten og tager ikke parti.
SPILLETID 80 min.
MEDVIRKENDE Amira Jasmina Jensen, Mohamed Ali Osman, Emil Prenter, Marianne Søndergaard og Betina Grove
UDPLUK AF ANMELDELSER: seriøsitet og kærlighed – det er det bedste stof." 5 bloddråber Emilie Elisabeth Bundgaard, Ungt teaterblod "På trods af det tunge tema, er en velspillende Mohamed Ali Osman sindssygt morsom som den frustrerede säpoagent, og det er faktisk kendetegnende for Anna Malzers debut forestilling på Momentum, at der absolut ikke er nogen berøringsangst, når det gælder blandingen af humor og betændte temaer som racisme og vold." ****** Casper Koeller, Sceneblog "Instruktør Anna Andrea Malzer har sammen med resten af det kunstneriske hold skabt en forestilling, som ryster, rører og – som i al sin elendighed – er så morsom, at man griner, så tårerne står vandret ud af øjnene [...]Den her forestilling, folkens, er vigtig, SJOV, smukt skrevet, og den forlader ikke kroppen, selvom kroppen forlader salen." Katherine Diez, kulturdebattør på Berlingske "Hvor er det bare godt skruet sammen. Ingen går fri af kritik [...]Og sådan fordeler forestillingen fint sin sympati. Det er en svær balancegang. Men her mestres den." **** Kasper Dam Nielsen, iScene

Kørestolspladser sælges via Ticketmaster Servicecenter på tlf: 7015 6565.

Gratis garderobe skal benyttes.

Se mere på www.kulturium.dk