event image

Shu-bi-dua koncertforedrag:

07 mar 19:00

Shu-bi-dua koncertforedrag: Pjat, poesi og postmodernisme 1973-83.


Vi fejrer Shu-Bi-Duas 50 års jubilæum med koncertforedrag med Thomas Ulrik Larsen


Pris: 50 kr inklusiv et glas vin/lille øl eller vand. Varrighed ca. 2 timer.


Thomas foredrag rummer spændende tekst- og musikanalyse, hvor alle kan være med. Musikhistorie, anekdoter og samtids-perspektiv flettes sammen på en underholdende og eftertænksom måde.


Shu-bi-dua koncertforedrag: Pjat, poesi og postmodernisme 1973-83.


Drengene fra Det Grønne Område har til dato solgt over seks millioner album og er, i endnu højere grad end rivalerne i Gasolin, blevet en sproglig og musikalsk del af danskernes DNA. Det var i de første 10 år og på de første 10 LPer, Shu-bi-dua etablerede sig som Danmarks første egentlige postmoderne band: Ingredienser som revy, 60 ernes crazykomik, tegneserier, grillbar-kultur og amerikansk rock blev blandet i et udtryk, som på få år blev et helt sømløst tapet, som millioner af danskere har malet deres opvækst på. Thomas spiller selv flere Shu-bi-dua-sange og dykker ned i humorens historie og begreber fra postmodernismen. 


Forbered jer på en aften med mange gode grin. En kærkommen lejlighed til at få frisket op på bandet, der viste, at oprør er uundgåeligt også selvom man kommer fra det bedre borgerskab.


Om Thomas Ulrik Larsen


Thomas Ulrik Larsen, født 1971, er en af Danmarks mest erfarne og efterspurgte musikformidlere. Han var i mange år musikskribent for bl.a. Gaffa, Musikeren, Ud & Se, Politiken og svensk MM. Derudover er Thomas musikskolelærer, guitarist og sangskriver med fire album-udgivelser på cv et under sit alias, Lysår. Han er bosat i Nordsjælland med sin familie. 


Thomas Ulrik Larsen er cand. mag. i musikvidenskab og pædagogik fra Københavns Universitet med speciale i rockmusikanalyse og rockhistorie. Han en af landets kapaciteter inden for britisk og amerikansk rock fra især 1970?erne samt dansk rock fra samme periode.


Thomas var medvært i DR på P6 Beat i serien P6 Beat elsker da emnerne var Gasolin og Pink Floyd. Udsendelsen om Gasolin er den største lyttersucces i serien. Desuden har Thomas medvirket i Klog på sprog på DR P1, hvor emnet var Shu-bi-duas tekstunivers.