event image

Ta' Mig Som Jeg Er

06 jan 19:30

Ta´Mig Som Jeg Er - En Musikforestilling Om Grethe Ingmann med Trine Pallesen.


Trine Pallesen:


I forestillingen TA´ MIG SOM JEG ER vil jeg sammen med Mathias Groves seksmandsorkester tegne et kærligt og sandt portræt af Grethe Ingmann.


Grethe var ikke bare en af Danmarks absolut største sangerinder gennem tiden, hun var også eminent til at fortolke teksterne på en troværdig og inderlig måde. Hun var sjov og levende og fik datidens populære orkesterledere ud på kanten af stolene, da hun ved et tilfælde allerede som 17-årig hoppede fra strømpefabrikken på Amager og ind på scenen.


En aften, hvor Grethe sang med Jørn Graungaards orkester, sad Jørgen Ingmann blandt publikum, og de blev stormende forelskede. Hurtigt blev Grethe og Jørgen par nr. 1 i dansk popmusik, og det toppede, da de sammen vandt det Internationale Melodi Grand Prix i 1963 med Dansevise.


Grethes hjerte bankede for jazzmusikken og for den levende musik på spillestederne, og hun mestrede genren. Bent Fabricius Bjerre kaldte hende den danske Ella Fitzgerald. Vi har lavet en forestilling, der indeholder både den popmusik, som vi allesammen kender, og den jazzmusik Grethe elskede at synge. Vi vil prøve at genskabe noget af den stemning der var på danserestauranterne dengang i 50´erne og 60´erne.


Det er en forestilling, der fortæller om Grethes liv på godt og ondt, om turene på landevejen, om kærligheden, om en tid der forandrede sig drastisk i dansk musik og i Grethes liv, om nedturen og om alt for mange bajere, der satte en stopper for det hele. Grethe døde allerede, da hun var 51 år.


I 2011 spillede jeg Grethe i forestillingen Et solstrejf i en vandpyt, og siden har jeg haft lyst til at komme et spadestik dybere og forsøge at forstå nogle af de valg, hun tog i sit liv. Der er ting, jeg gerne ville have spurgt hende om, så det prøver vi i denne forestilling.


Men først og fremmest er det en hyldest til Grethe Ingmann og hendes stemme.


Det er en forestilling med masser af musik, humor og eftertanke.


Vi kommer rundt i hele landet i oktober og november 2022 samt januar 2023.


Vi glæder os til en god aften sammen med jer, når vi besøger Kulturium Musikteater.


Om Trine Pallesen


Skuespiller/sanger


Blev uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 1995. Har siden medvirket i mange teaterforestillinger og spillefilm.


Trine fik sit folkelige gennembrud som Gaby i Tv-serien Rejseholdet. Hun har desuden lavet flere musicals og teaterkoncerter, og har spillet koncerter med flere store orkestrer rundt om i landet og ikke mindst været fast sangerinde for Bent Fabricius Bjerre de sidste 10 år af hans liv.


Om Mathias Grove Madsen


Pianist og kapelmester


Uddannet jazz-pianist fra Rytmisk Musikkonservatorium i Kbh. i 2002. han har spillet i et utal af sammenhænge såsom Radioens Bigband, Tivolis Bigband, Odense Symfoniorkester, Aalborg Symfoniorkester, Det Kgl. Kapel, Cirkusrevyen og mange andre.


Som kapelmester er han bl.a. gæstedirigent for Danmarks Underholdningsorkester, og han har stået i spidsen for Book of Mormon på Det Ny Teater, De Tre Musketerer i Østre Gasværks opsætning og MammaMia i Tivoli.


Producent: Sjællands Teater i samarbejde med Jangmark Agentur og Trine Pallesen.