event image

Torsdagskoncert: Peder Bundgaard og Midnight Special Revisited

05 Mar 20:00

Portrætkoncert med Peder Bundgaard og Midnight Special Revisited
En aften med malerkunst, rockmusik og gode historier.

Rock koncert med sange skrevet af nogle af de allerstørste rock-ikoner og udstilling med portrætter malet af Peder Bundgaard. Vi kalder oplevelsen for en ’Portrætkoncert’.

Peder Bundgaard er bland andet kendt som Gasolin-tegner, Dan Turell illustrator og forfatter til mere end 25 bøger. Han har begået en række portrætter i akryl på lærred af de rock-idoler, som har været hans inspirationskilder igennem snart et halvt århundrede: Bob Dylan, Lou Reed, Leonard Cohen, Jimi Hendrix, Brian Wilson, Kurt Cobain med flere.

I første set får du ikke alene en visuel oplevelse, men hører også et musikalsk værk fra de 10
portrætterede kunstnere, fremført af Midnight Special Revisited, der består af fem garvede musikere fra den danske rockscene.

Portrætter og sange rammes ind af små fortællinger og anekdoter. Peder Bundgaard er til stede under og efter koncerten, hvor der er lejlighed til en snak.

I andet set skal vi høre en række rockklassikere der sagtens kunne være fra disse legender: Cash, Cohen, Creedence, Van Morrison, Tom Waits, JJ Cale, The Band, Lou Reed, The Doors, Taj Mahal, Bob Dylan samt sange skrevet af bandets egen Finn Poulsen.

Midnight Special Revisited har navn efter det legendariske nattog, der hver aften kl. 23:30 forlod stationen i St. Louis, Missouri og den næste morgen kl. 07:00 afleverede passagerne i Chicago, Illinois.
Og en aften med MSR er som en rejse gennem et storslået og ofte barskt landskab af gode sange fra den store amerikanske melodibog. Med afstikkere til britisk rock og pop - samt med et nyt og originalt repertoire, skrevet af gruppens mundharpe- og guitarvirtuos, Finn Poulsen.

Vokalt er gruppen godt kørende med 4 af medlemmerne, som synger og tilsammen har de 5 været vidt omkring, fra Otto Brandenburg, Chuck Berry, Nanna, Ivan Pedersen og Frede Fup – til Full Moon Cats, Countryekspressen, Reve Boheme, Cox Orange og Familieorkestret.

Medlemmernes musikalske biografier:

Finn Poulsen - guitar, kromatisk mundharpe og vokal
Finn Poulsen startede sin musikalske rejse i starten af 70’erne, som gademusiker i hele Europa - siden blev
han studiemusiker, især på mundharpe med Otto Brandenburg, Nanna, Miss B. Haven m.fl. og har
undervist 30 år på Det Kgl. Danske Konversatorium. Han har specialiseret sig i bluesguitar med Copenhagen Blues Band & Second Hand Blues Band og gypsyjazz på mundharpe med Reve Boheme. Hans virtuose og fantasifulde spil kan høres på en masse udgivelser, solo og med sine grupper Blue World og Full Moon Cats.

Flemming Madsen – guitar og vokal.
I 1964 rullede det første af The Beatles’ legendariske BBC-shows over den sort-hvide fjernsynsskærm i værftsarbejderhjemmet i Odense. Flemming greb en guitar, det sociale mønster blev brudt og siden har musikken fyldt: Over pigtråd og syrerock til folkemusik med selveste Ewald Thomsen og folkerock med Folkstow. Americana med Countryekspressen, plade med Peter Belli, backing af Rock-Nalle og optræden på Midtfyn, Tønder og Roskilde Festivaler med Familieorkestret, dansk punk-folk med tilknytning til BZ’erne. Siden 2010 har han dyrket roots og country i Back on the Horse og Midnight Special Revisited.

Frede Christensen – trommer
Frede har fra 70’erne og frem til i dag spillet med et utal af grupper og kunstnere:
Copenhagen Blues Band, Full Moon Cats, Frank Lauridsen, Wili Jønsson, Frede Fup og Ivan Pedersen er nogle af de, som har nydt godt af Fredes bundsolide trommespil og vokal.
Frede skriver og synger sange og på den seneste CD, Frank Lauridsens roste solo album ’How it feels to be Frank’, bidrog han med den smukke country ballade ’If I had a dollar.’ Projektet er videreført i bandet ’And Many More’.

Karsten Simonsen – harmonika og vokal
Karsten har betjent diverse tangentinstrumenter i grupperne Oktobergruppen, Cox Orange og Salsa Na Ma – fra folkrock over fusion til salsa. Det var i 70´erne og 80´erne og tilsammen udgav disse grupper 5 LP´er. Desuden har Karsten medvirket på en lang række indspilninger med andre solister og bands, spillet backing til 5 x Kaj, Clausen & Petersen, Eva Madsen og mange flere. I hele perioden fra 70´erne til i dag har Karsten spillet rock og rul med Ostermanns Tutti Frutti Band til fester, receptioner mv. Selveste Chuck Berry har opnået den ære at blive backet af Karsten på Hotel d´Angleterre i København.

Nils Bonne – bas
Nils Bonne har spillet bas siden de gode gamle 70’ere; i øvrigt meget af tiden sammen med trommeslager Frede Christensen. Det startede med syrerock, blev til balkanrock, så til blues, jazzrock, worldmusik, jazzpop, standardjazz - nu er er det en god blanding af det hele.
Nils Bonne er indbegrebet af solid og steady med en altid swingende baslinje. Det kan høres på CD’er med Fuat Saka, Reetah B, Full Moon Cats samt på børnealbummet De små sover, som er indspillet sammen med Finn Poulsen.

De 10 malerier udstilles i Kulturiums cafeområde fra 5 marts 2020 og måneden ud.
Du kommer nemt og hurtigt til Kulturium i Ishøj med S-Tog, der stopper lige uden for døren, eller i bil, hvor vi tilbyder masser af gratis parkeringspladser i Ishøj By Center.

.

Unummererede siddepladser.